Soorten marketeers

Lijst met marketingberoepen

Er zijn heel veel verschillende soorten marketeers. Je hebt marketeers voor diensten of producten. Je hebt marketeers die andere marketeers aansturen en marketeers die gespecialiseerd zijn in bepaalde technieken of markten. Hieronder staan verschillende soorten marketeers. Bij elk marketingberoep kun je doorklikken en meer informatie vinden over de werkzaamheden, het salaris, welke persoonlijkheidskenmerken bij deze marketingfunctie passen, kijken of er nog vacatures zijn en welke opleidingen je eventueel kunt volgen om dit marketingwerk te kunnen doen.

soorten marketeers

Marketingmanager

Marketingmedewerker

Marketingexpert

Neuromarkteer

Marketing consultant

Marketing reseracher

Social media specialist

Content marketeer

Online marketeer

SEO specialist

SEA specialist

Telemarkteer

 

Wat doen marketeers?

Uiteindelijk hebben alle marketeers en marketingacties een gemeenschappelijk doel. Het vergroten van de winst van een bedrijf. Bij overheden en non-profitorganisaties werken ook marketeers. Hun doel is het vergoten van de betrokkenheid van burgers. Denk aan reclame van politieke partijen of voorlichting over overheidsbeleid.

Marketeers houden zich dus bezig met het promoten van een ​​product, dienst of merk. Om dit te kunnen doen verrichten ze veel verschillende werkzaamheden. Denk aan werkzaamheden op het gebied van marktonderzoek, productontwikkeling, prijsstrategieën, promotie en distributie. Het type werk dat een marketeer verricht wordt ook sterk bepaald door de marketingfunctie, doelgroep en werkgever. Een content marketeer houdt zich bijvoorbeeld bezig met het schrijven van teksten, een online marketeer heeft verstand van online verkoop, een marketing researcher zorgt voor relevante data en een marketingmanager stuurt diverse marketingspecialisten aan.

 

Past het beroep van marketeer bij mij?

Marketeers zijn over het algemeen ondernemend ingesteld. Afhankelijk van hun functie zijn ze daarnaast intellectueel (onderzoekend), artistiek (creatief) of conventioneel (georganiseerd). Deze kenmerken zijn afkomstig uit de riasoc theorie voor beroepskeuze.

Dus als je ondernemend bent ingesteld, is er een grote kans dat een marketingberoep bij je past. Wil je weten of je ondernemend bent en hoe jij op de andere kenmerken scoort? Doe dan de beroepskeuzetest en ontdek welk marketingberoep bij jou past.

BEROEPSKEUZETEST