Studierichting Taal & Communicatie

In het hoger onderwijs kan je onderscheid maken tussen tien studierichtingen. Een van deze studierichtingen is Taal & Communicatie. Binnen de studierichting Taal & Communicatie kan je kiezen uit verschillende studies. Zoals journalistiek of communicatie- en informatiewetenschappen. Hieronder staan nog meer voorbeeldstudies op hbo- en wo-niveau. Achter elke studie staan een of meer voorbeeldberoepen. Dat zijn dus de beroepen die je kunt gaan uitoefenen na het voltooien van deze studie op het gebied van Taal & Communicatie. Ook laten we je zien hoe je nog meer Taal & Communicatie studies kunt vinden die bij jou passen.

studierichting taal en communicatie

Hbo-studies Taal & Communicatie met voorbeeldberoepen

Vertaler (vertaler, tolk)

Journalistiek (journalist, redacteur, technisch schrijver)

Communicatie (communicatiemedewerker, online marketeer, copywriter)

Communication and Multimedia Design (grafisch vormgever, webdesigner, visual designer)

Creative Business (content marketeer, webshop manager)

 

Wo-studies Taal & Communicatie met voorbeeldberoepen

Letterkunde (docent Nederlands)

Communicatie- en Informatiewetenschappen (marketingconsultant, PR specialist)

Taalwetenschappen (onderwijsontwikkelaar)

Europese Studies (adviseur public affairs, diplomaat)

Engelse Taal en Cultuur (copywriter, communicatiemedewerker, vertaler)

 

Vind nog meer studies Taal & Communicatie

Alle studies kan je vinden op studiekeuze123.nl/opleidingen. Selecteer hier de studierichting Taal & Communicatie. Vervolgens kan je selecteren op hbo- en wo-niveau en daarbinnen op master of bachelor. Ook kan je Taal & Communicatie studies selecteren op provincie of stad. Bij elke studie kan je doorklikken voor meer informatie over zaken als eventuele toelatingseisen en de inhoud van de studie. Ook kan je zien wat het meest gekozen beroep is na de opleiding en hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn na je afstuderen.

 

Passen studies op het gebied van Taal & Communicatie bij mij?

Hoe weet je of een studie op het gebied van Taal & Communicatie bij jou past? Dat doe je vooral door te kijken naar de beroepen die je na een studie kunt volgen. Bij studies op hbo- en wo-niveau is dat soms lastig om te bepalen. Maar bij veel studierichtingen zijn er genoeg gemeenschappelijke kenmerken. Studies op het gebied van Taal & Communicatie leiden vooral op tot beroepen waarvoor je artistiek moet zijn. Dit is een van de zes kenmerken uit de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Met artistiek wordt bedoeld dat je van cultuur houdt, creatief bent en dingen op een originele manier bekijkt. Taal & Communicatie studies leiden daarnaast op tot beroepen die hoog scoren op ondernemend en/of intellectueel en/of sociaal. Ondernemende mensen zijn initiatiefrijk, intellectuele mensen zijn leergierig en sociale mensen zijn hulpvaardig. Dus ben je iemand die te typeren is als artistiek en dat in combinatie met ondernemend en/of sociaal en/of intellectueel? Dan is de kans groot dat veel studies op het gebied van Taal & Communicatie jou zullen aanspreken.

Weet je niet hoe je scoort op deze kenmerken of ben je benieuwd welke studierichtingen bij jouw persoonlijkheid passen? Doe dan de studiekeuzetest.

STUDIEKEUZETEST