Cateringmedewerker worden
 

Cateringmedewerker worden

Cateringmedewerker worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
€ 28.469,-
vacatures
150
 

Wat doet een cateringmedewerker?

Als cateringmedewerker verzorg je maaltijden en alles wat daarbij komt kijken. Dit houdt in dat je je je bezighoudt met het bereiden van eten, netjes houden van de locatie en het helpen van gasten. Denk daarbij aan het bereiden van broodjes, soepen en salades. Vaak werk je ook in de bediening. Het schoonhouden of schoonmaken van een ruimte hoort meestal ook tot je werkzaamheden. Het beroep van medewerker catering is eigenlijk een combinatie van keukenhulp, kok en ober/serveerster. Als cateringmedewerker zit gastvrijheid in jouw bloed, ben je representatief, communicatief vaardig en een aanpakker. Wil je werken als catering medewerker? Er zijn voldoende vacatures voor cateringmedewerkers en vaak kun je al aan de slag als je kunt aantonen over de juiste werkhouding te beschikken of als je enige ervaring in de horeca hebt. Je werkt bijvoorbeeld in dienst van een cateraar of traiteur. De klanten van cateraars kunnen variëren van bedrijven tot zorginstellingen. Maar als cateringmedewerker kun je ook werken op congressen, feesten en evenementen.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken cateringmedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van cateringmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is cateringmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep cateringmedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een cateringmedewerker bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een cateringmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen cateringmedewerker

Cateringmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor cateringmedewerker.

Vacatures en salarissen cateringmedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een cateringmedewerker bedraagt € 28.469,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is cateringmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.