Cateringmedewerker worden
 

Cateringmedewerker worden

Cateringmedewerker worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
€ 23.003,-
vacatures
100
 

Wat doet een cateringmedewerker?

Als cateringmedewerker verzorg je maaltijden en alles wat daarbij komt kijken. Dit houdt in dat je je je bezighoudt met het bereiden van eten, netjes houden van de locatie en het helpen van gasten. Denk daarbij aan het bereiden van broodjes, soepen en salades. Vaak werk je ook in de bediening. Het schoonhouden of schoonmaken van een ruimte hoort meestal ook tot je werkzaamheden. Het beroep van medewerker catering is eigenlijk een combinatie van keukenhulp, kok en ober/serveerster. Als cateringmedewerker zit gastvrijheid in jouw bloed, ben je representatief, communicatief vaardig en een aanpakker. Wil je werken als catering medewerker? Er zijn voldoende vacatures voor cateringmedewerkers en vaak kun je al aan de slag als je kunt aantonen over de juiste werkhouding te beschikken of als je enige ervaring in de horeca hebt. Je werkt bijvoorbeeld in dienst van een cateraar of traiteur. De klanten van cateraars kunnen variëren van bedrijven tot zorginstellingen. Maar als cateringmedewerker kun je ook werken op congressen, feesten en evenementen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van cateringmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van cateringmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is cateringmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van cateringmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een cateringmedewerker bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een cateringmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een cateringmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 23.003,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een cateringmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend cateringmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen cateringmedewerker

Cateringmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor cateringmedewerker.


Is cateringmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.