CEO worden
 

CEO worden

CEO worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een ceo?

CEO staat voor chief executive officer. De CEO is diegene die in een bedrijf de touwtjes in handen heeft. Meestal is dit een groot bedrijf met verschillende managementlagen en veel werknemers. Met een groot bedrijf wordt doorgaans een bedrijf bedoeld dat minimaal 50 tot 100 werknemers heeft. Hiervoor gelden echter geen regels. Bij kleinere bedrijven spreekt men liever van een algemeen directeur, managing director, eigenaar/owner of oprichter (indien van toepassing). Als een organisatie een CEO heeft, is er vaak ook een CFO (chief financial officer) en CTO (chief technical officer). CEO is een andere benaming voor directievoorzitter. Een term die vroeger vaker werd gebruikt. Tot de verantwoordelijkheden van een CEO behoren het vaststellen en formuleren van beleid en leidinggeven aan bedrijven of publieke organisaties, binnen de richtlijnen die zijn gegeven door de raad van bestuur of een vergelijkbaar orgaan. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plannen, aansturen of coördineren van operationele activiteiten op het hoogste managementniveau met behulp van ondergeschikte managers, bestuurders of staf.

Wanneer kan je jezelf een CEO noemen?

Vooral bij startups en in de techsector lopen er veel CEO’s rond. Maar zijn dit wel echte CEO’s en wanneer kan iemand zichzelf een CEO noemen? Als iemand een bedrijf start en de eerste werknemers in dienst kan nemen, dan is dat een hele prestatie. Maar als iemand zichzelf dan ook meteen een CEO noemt, zegt dat vooral iets over zijn of haar ego. Zowel naar klanten als werknemers. De grootste CEO’s zullen overigens nooit zeggen dat ze CEO zijn. Iedereen kent ze waarschijnlijk al en ze hoeven dus niet geïntroduceerd te worden. Er zullen normaal gesproken ook geen vacatures te vinden zijn voor een CEO. Als een organisatie een CEO nodig heeft, dan zal deze over het algemeen een recruiter inhuren die de juist man of vrouw gaat vinden.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken ceo

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ceo. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is ceo misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep ceo

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ceo bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een ceo binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen ceo

CEO worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ceo.

Vacatures en salarissen ceo

Het gemiddeld jaarsalaris van een ceo bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is ceo niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.