CEO of Directievoorzitter worden
 

CEO of Directievoorzitter worden

CEO of Directievoorzitter worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
persoonlijkheidskenmerken
2
vacatures
5
 

Wat doet een ceo of directievoorzitter?

CEO staat voor chief executive officer. De CEO is diegene die in een groot bedrijf de touwtjes in handen heeft. Met een groot bedrijf wordt doorgaans een bedrijf bedoeld dat minimaal 50 tot 100 werknemers heeft. Hiervoor gelden echter geen regels. Bij kleinere bedrijven spreekt men liever van een algemeen directeur of managing director. Als er binnen en een organisatie een CEO is, is er vaak ook een CFO (chief financial officer) en CTO (chief technical officer). CEO is een andere benaming voor directievoorzitter. Een term die vroeger vaker werd gebruikt. Tot de verantwoordelijkheden van een CEO behoren het vaststellen en formuleren van beleid en algemene leiding geven aan bedrijven of private of publieke organisaties, binnen de richtlijnen die zijn gegeven door de raad van bestuur of een vergelijkbaar orgaan. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plannen, aansturen of coördineren van operationele activiteiten op het hoogste managementniveau met behulp van ondergeschikte bestuurders of staf.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken ceo of directievoorzitter

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ceo of directievoorzitter. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is ceo of directievoorzitter misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel

Toekomst beroep ceo of directievoorzitter

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ceo of directievoorzitter bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een ceo of directievoorzitter binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen ceo of directievoorzitter

CEO of Directievoorzitter worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ceo of directievoorzitter.

Vacatures ceo of directievoorzitter

Wil je weten wat een ceo of directievoorzitter verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.


Is ceo of directievoorzitter niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken ceo of directievoorzitter

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest