Casemanager worden
 

Casemanager worden

Casemanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
€ 50.113,-
vacatures
26
 

Wat doet een casemanager?

Een casemanager is een zorgverlener die patiënten ondersteunt. Een casemanager wordt daarom ook wel eens een patiëntvertegenwoordiger genoemd. Het werk bestaat uit het helpen van patiënten, vaak ook cliënten genoemd, met het verkrijgen van diensten, het begrijpen van het beleid en het maken van keuzes op het gebied van gezondheidszorg. Het werk van een casemanager of patiëntvertegenwoordiger lijkt soms erg op dat van een zorgcoördinator, reclasseringsmedewerker of maatschappelijk werker. In al deze functies ben je niet de hulpverlener die iemand beter of gezonder maakt maar helpt met het verkrijgen van de juiste zorg en informatie. De beroepsbenaming casemanager wordt ook gebruikt in andere sectoren. Zoals een casemanager Wabo (vergunningverlener bij de gemeente) en een casemanager verzuim (helpt mensen bij re-integratie).

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van casemanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van casemanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is casemanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van casemanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een casemanager bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een casemanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een casemanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 50.113,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een casemanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend casemanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een casemanager, over een langere periode, bedraagt € 41.000. Dat is bruto € 3.500 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.900 per maand en ongeveer € 4.000 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor casemanagers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen casemanager

Casemanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor casemanager.

Vacatures casemanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als casemanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is casemanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.