Onderwijsbestuurder worden
 

Onderwijsbestuurder worden

Onderwijsbestuurder worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een onderwijsbestuurder?

Als onderwijsbestuurder in het basis- of voortgezet onderwijs (VO) ben je een manager in een onderwijsorganisatie. Bijvoorbeeld als directeur, schoolbestuurder, rector, conrector of lid van de raad van bestuur. Als onderwijsbestuurder zal je vaak leidinggeven aan onderwijzend personeel of andere onderwijsmanagers. Maar denk ook aan opstellen, uitvoeren en in de praktijk brengen van beleidsplannen. Als bestuurder ben je ook vaak verantwoordelijk voor zaken als het verbeteren van de onderwijskwaliteit, overleg met in- en externe stakeholders zoals andere schoolbesturen, overheden en vertegenwoordigers van ouders. Deze werkzaamheden vragen om andere kwaliteiten dan als manager in bijvoorbeeld een commerciële organisatie. Allereerst dien je over bestuurlijk inzicht te beschikken. Daarnaast dien je als onderwijsbestuurder leiding te kunnen geven aan verandertrajecten en het implementeren van (onderwijskundige) veranderingen. Als onderwijsbestuurder heb je te maken met bestuurlijke en politieke besluitvormingsprocessen en dien je hiermee om te kunnen gaan. Je hebt als bestuurder ook te maken met hoogopgeleide professionals zoals onderwijzend personeel. Onderwijsbestuurder worden? Er is geen opleiding tot onderwijsbestuurder. Een studie als bestuurskunde, rechten of organisatiewetenschap is natuurlijk een pre. Maar de meeste onderwijsbestuurders zijn zelf docent geweest of hebben bijvoorbeeld een functie als consultant, bestuurskundige of beleidsmedewerker gehad.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken onderwijsbestuurder

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van onderwijsbestuurder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is onderwijsbestuurder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Sociaal Conventioneel

Toekomst beroep onderwijsbestuurder

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een onderwijsbestuurder bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een onderwijsbestuurder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen onderwijsbestuurder

Onderwijsbestuurder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor onderwijsbestuurder.

Vacatures en salarissen onderwijsbestuurder

Het gemiddeld jaarsalaris van een onderwijsbestuurder bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is onderwijsbestuurder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken onderwijsbestuurder

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) onderwijsbestuurder maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een onderwijsbestuurder CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!