Campingmedewerker worden
 

Campingmedewerker worden

Campingmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
72%
gemiddeld jaarsalaris
€ 16.800,-
vacatures
1
 

Wat doet een campingmedewerker?

Werk als campingmedewerker is over het algemeen heel afwisselend. Veelal voer je de werkzaamheden uit van een receptionist, horecamedewerker, schoonmaakmedewerker, hovenier en klusjesman. Afhankelijk van de camping ben je bij de ene camping iemand die veel contact heeft met gasten, terwijl je bij de andere camping vooral activiteiten uitvoert op het gebied van schoonmaak en onderhoud. Zoals appartementen en huisjes schoonmaken en voorzien van nieuw beddengoed, vuilnisemmers op het terrein legen of toiletgebouwen schoonmaken. Meestal doe je een beetje van alles. Maar het is wel verstandig om van tevoren goed in de functieomschrijving te kijken wat ze van je verwachten en of het werk bij je past. Ga je graag met mensen om, reageer dan op vacatures waarin ze vooral campingmedewerkers zoeken die de receptie bemannen en helpen bij het restaurant en de campingwinkel. Ben je iemand met twee rechterhanden? Er zijn ook veel campings die op zoek zijn mensen die de hele dag door dingen bevoorraden, repareren en opknappen.  Het werk van campingmedewerker is zeer seizoensgebonden. Het werk wordt daarom ook veel gedaan door studenten en jongeren. Soms kan je vanuit Nederland solliciteren op werk als campingmedewerker in het buitenland. Deze campings hebben dan over het algemeen veel Nederlandse gasten.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van campingmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van campingmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is campingmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van campingmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een campingmedewerker bedraagt 72%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een campingmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een campingmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 16.800,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een campingmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend campingmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen campingmedewerker

Campingmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor campingmedewerker.

Vacatures campingmedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als campingmedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is campingmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.