Galeriehouder worden
 

Galeriehouder worden

Galeriehouder worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
10%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een galeriehouder?

Vroeger was een galeriehouder iemand die op een vaak mooie locatie in een stad een ruimte had waar hij/zij kunst verkocht van kunstenaars. Bij de verkochte kunst kan je denken aan moderne maar ook aan oude en antieke schilderijen, beelden en meer conceptuele kunstwerken. Tegenwoordig zijn galeriehouders ook actief op kunstbeurzen en het internet. Een galeriehouder is eigenlijk een kunsthandelaar die gespecialiseerd is in een bepaalde kunstrichting of een aantal kunstenaars vertegenwoordigt. De bekende kunsthandelaren, galeriehouders zijn bijna een merk op zich en staan in de ogen van anderen garant voor kunst met een goede smaak, reputatie of waarde. Een galeriehouder kun je ook, afhankelijk van zijn of haar specialisatie, een kunsthandelaar of antiekhandelaar noemen. Je zult niet veel vacatures voor galeriehouders tegenkomen. Voor beroepen die ook hoog scoren op creativiteit en ondernemendheid kun je bijvoorbeeld denken aan een interieuradviseur, art director, illustrator, copywriter, industrieel ontwerper, producer, game developer of startend ondernemer.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van galeriehouder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van galeriehouder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is galeriehouder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van galeriehouder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een galeriehouder bedraagt 10%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een galeriehouder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een galeriehouder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een galeriehouder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend galeriehouder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen galeriehouder

Galeriehouder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor galeriehouder.

Vacatures galeriehouder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als galeriehouder? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is galeriehouder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.