Horeca manager worden
 

Horeca manager worden

Horeca manager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.000,-
vacatures
73
 

Wat doet een horeca manager?

Als horeca manager bestaan je werkzaamheden uit het plannen, aansturen of coördineren van een organisatie of afdeling die voedsel of dranken serveert. Een horeca manager is de eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid. Waaronder het aannemen en aansturen van personeel zoals een barman, kokafwasserober of serveerster. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de hygiëne. Om als eigenaar van een horecabedrijf of horeca manager te mogen werken moet je over een zogenaamd SVH diploma beschikken. Deze afkorting staat voor Verklaring Sociale Hygiëne en wordt ook wel de cursus Sociale Hygiëne genoemd. Een horeca manager wordt, als hij of zij de eigenaar van een bedrijf is, ook wel een horecaondernemer genoemd. Horeca manager worden? Er bestaan tal van opleidingen voor het halen van een verplicht SVH diploma en daarnaast kun je ook diverse trainingen en opleidingen volgen op het gebied van het leiden en organiseren van een café of restaurant.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken horeca manager

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van horeca manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is horeca manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel Realistisch

Toekomst beroep horeca manager

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een horeca manager bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een horeca manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.


Is horeca manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken horeca manager

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) horeca manager maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een horeca manager CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!