Horecamanager worden
 

Horecamanager worden

Horecamanager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
13
 

Wat doet een horecamanager?

Als horecamanager bestaan je werkzaamheden uit het plannen, aansturen of coördineren van een organisatie of afdeling die voedsel of dranken serveert. Een horecamanager is de eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid. Waaronder het aannemen en aansturen van personeel zoals een barman, kokafwasser of medewerker bediening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de hygiëne. Om als eigenaar van een horecabedrijf of horecamanager te mogen werken moet je over een zogenaamd SVH diploma beschikken. Deze afkorting staat voor Verklaring Sociale Hygiëne en wordt ook wel de cursus Sociale Hygiëne genoemd. Een horecamanager wordt, als hij of zij de eigenaar van een bedrijf is, ook wel een horecaondernemer genoemd. Horecamanager worden? Er bestaan tal van opleidingen voor het halen van een verplicht SVH diploma en daarnaast kun je ook diverse trainingen en opleidingen volgen op het gebied van het leiden en organiseren van een café of restaurant.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van horecamanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van horecamanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is horecamanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van horecamanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een horecamanager bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een horecamanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een horecamanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een horecamanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend horecamanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen horecamanager

Horecamanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor horecamanager.

Vacatures horecamanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als horecamanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is horecamanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.