IT recruiter worden
 

IT recruiter worden

IT recruiter worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
31%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
30
 

Wat doet een it recruiter?

Een IT recruiter is een recruiter die gespecialiseerd is in het werven en selecteren van mensen voor functies op het gebeid van IT. Of het nu gaat om een scrum master, software developer, ethical hacker, software tester, software engineer, systeembeheerder of een IT manager. Jij weet de juiste kandidaten te vinden en weet wat ze nodig hebben om op een fijne, goede en succesvolle manier te werken. IT recruiters werken meestal in opdracht van bedrijven en organisaties. Als zelfstandig IT-recruiter of in dienst van een werving- en selectiebureau. Maar je kan ook in loondienst werken van grote organisaties die constant op zoek zijn naar IT personeel. Als IT recruiter hoef je niet te kunnen porgrammeren of veel verstand van IT te hebben. Het is wel een pre als je afkomstig bent uit de technische wereld of een technische achtergrond hebt. Zodat je beter begrijpt wat de verschillende IT functies inhouden en wat voor soort mensen bij welke functies passen. Voorlopig zal er veel vraag zijn naar goede IT mensen wat betekent dat IT recruiters niet snel zonder werk zullen komen te zitten.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van it recruiter bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van it recruiter. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is it recruiter misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van it recruiter verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een it recruiter bedraagt 31%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een it recruiter binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een it recruiter?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een it recruiter met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend it recruiter. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen it recruiter

IT recruiter worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor it recruiter.

Vacatures it recruiter

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als it recruiter? Bekijk hieronder de vacatures.


Is it recruiter niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.