Studierichting Exact & Informatica

In het hoger onderwijs kan je onderscheid maken tussen tien studierichtingen. Een van deze studierichtingen is Exact & Informatica. Binnen de studierichting Exact & Informatica kan je kiezen uit verschillende studies. Zoals een studie Informatica of Wiskunde. Hieronder staan nog meer voorbeeldstudies op hbo- en wo-niveau. Achter elke studie staan een of meer voorbeeldberoepen. Dat zijn dus de beroepen die je kunt gaan uitoefenen na het voltooien van deze studie op het gebied van Exact & Informatica. Ook laten we je zien hoe je nog meer Exact & Informatica studies kunt vinden die bij jou passen.

Studierichting Exact en Informatica

Hbo-studies Exact & Informatica met voorbeeldberoepen

HBO-ICT (softwareontwikkelaar, systeembeheerder)

Informatica (softwareontwikkelaarapp developer)

Chemie (laborant, chemisch technoloog)

Toegepaste wiskunde (data scientist)

 

Wo-studies Exact & Informatica met voorbeeldberoepen

Artificial Intelligence (big data analist, software engineer)

Informatica (data scientist, IT-consultant)

Computer Science (softwareontwikkelaar, docent ICT)

Chemistry/Scheikunde (chemisch technoloog)

Applied Physics/Technische Natuurkunde (quality engineer, nanotechnoloog)

Mathematics/Wiskunde (wiskundige, wiskunde docent)

 

Vind nog meer studies Exact & Informatica

Alle studies kan je vinden op studiekeuze123.nl/opleidingen. Selecteer hier de studierichting Exact & Informatica. Vervolgens kan je selecteren op hbo- en wo-niveau en daarbinnen op master of bachelor. Ook kan je Exact & Informatica studies selecteren op provincie of stad. Bij elke studie kan je doorklikken voor meer informatie over zaken als eventuele toelatingseisen en de inhoud van de studie. Ook kan je zien wat het meest gekozen beroep is na de opleiding en hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn na je afstuderen.

 

Passen studies op het gebied van Exact & Informatica bij mij?

Hoe weet je of een studie op het gebied van Exact & Informatica bij jou past? Dat doe je vooral door te kijken naar de beroepen die je na een studie kunt volgen. Bij studies op hbo- en wo-niveau is dat soms lastig om te bepalen. Maar bij veel studierichtingen zijn er genoeg gemeenschappelijke kenmerken. Studies op het gebied van Exact & Informatica leiden vooral op tot beroepen waarvoor je intellectueel moet zijn. Dit is een van de zes kenmerken uit de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Met intellectueel wordt bedoeld dat iemand graag dingen onderzoekt en analytisch is ingesteld. Exact & Informatica studies leiden daarnaast op tot beroepen die hoog scoren op realistisch of conventioneel. Met realistisch wordt bedoeld dat je graag met je handen werkt of het leuk vindt om apparatuur te bedienen of dat je niet goed kan stilzitten. Zeg maar het tegenovergestelde van een kantoorbaan. Conventionele mensen zijn accuraat en goed georganiseerd. Dus ben je iemand die te typeren is als intellectueel in combinatie met realistisch en/of conventioneel? Dan is de kans groot dat veel studies op het gebied van Exact & Informatica jou zullen aanspreken.

Weet je niet hoe je scoort op deze kenmerken of ben je benieuwd welke studierichtingen bij jouw persoonlijkheid passen? Doe dan de studiekeuzetest.

STUDIEKEUZETEST