Studierichting Economie & Bedrijf

In het hoger onderwijs kan je onderscheid maken tussen tien studierichtingen. Een van deze studierichtingen is Economie & Bedrijf. Binnen de studierichting Economie & Bedrijf kan je kiezen uit verschillende studies. Zoals een studie bedrijfskunde of finance. Hieronder staan nog meer voorbeeldstudies op hbo- en wo-niveau. Achter elke studie staan een of meer voorbeeldberoepen. Dat zijn dus de beroepen die je kunt gaan uitoefenen na het voltooien van deze studie op het gebied van Economie & Bedrijf. Ook laten we je zien hoe je nog meer Economie & Bedrijf studies kunt vinden die bij jou passen.

Studierichting Economie en Bedrijf

Hbo-studies Economie & Bedrijf met voorbeeldberoepen

Bedrijfskunde (manager)

Technische bedrijfskunde (werkvoorbereider, werktuigbouwkundige, business consultant)

Commerciële Economie (vertegenwoordiger, marketing consultant)

Hotel Management (accountmanager, teamleider)

Accountancy (boekhouder, accountant)

Facility Management (inkoper, facility manager)

 

Wo-studies Economie & Bedrijf met voorbeeldberoepen

Bedrijfskunde (organisatieadviseur)

Finance (financieel adviseur, accountant, financieel analist)

Economics (accountant, econoom)

Econometrics (econometrist, actuaris)

Business Administration (marketingspecialist, consultant)

 

Vind nog meer studies Economie & Bedrijf

Alle studies kan je vinden op studiekeuze123.nl/opleidingen. Selecteer hier de studierichting Economie & Bedrijf. Vervolgens kan je selecteren op hbo- en wo-niveau en daarbinnen op master of bachelor. Ook kan je Economie & Bedrijf studies selecteren op provincie of stad. Bij elke studie kan je doorklikken voor meer informatie over zaken als eventuele toelatingseisen en de inhoud van de studie. Ook kan je zien wat het meest gekozen beroep is na de opleiding en hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn na je afstuderen.

 

Passen studies op het gebied van Economie & Bedrijf bij mij?

Hoe weet je of een studie op het gebied van Economie & Bedrijf bij jou past? Dat doe je vooral door te kijken naar de beroepen die je na een studie kunt volgen. Bij studies op hbo- en wo-niveau is dat soms lastig om te bepalen. Maar bij veel studierichtingen zijn er genoeg gemeenschappelijke kenmerken. Studies op het gebied van Economie & Bedrijf leiden vooral op tot beroepen waarvoor je ondernemend moet zijn. Dit is een van de zes kenmerken uit de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Met ondernemend wordt bedoeld dat iemand initiatiefrijk is en graag verantwoordelijkheid draagt. Economie & Bedrijf studies leiden daarnaast op tot beroepen die hoog scoren op conventioneel of sociaal. Conventionele mensen zijn accuraat en goed georganiseerd en sociale mensen zijn hulpvaardig. Dus ben je iemand die te typeren is als ondernemend in combinatie met sociaal en/of conventioneel? Dan is de kans groot dat veel studies op het gebied van Economie & Bedrijf jou zullen aanspreken.

Weet je niet hoe je scoort op deze kenmerken of ben je benieuwd welke studierichtingen bij jouw persoonlijkheid passen? Doe dan de studiekeuzetest.

STUDIEKEUZETEST