100K beroepen

Met welk beroep verdien je meer dan een ton per jaar?

Met welke beroepen heb je een salaris van meer dan 100.000 euro per jaar? Hieronder staan 10 beroepen waarmee je in loondienst veel geld kan verdienen. Wellicht niet meteen, maar met genoeg werkervaring is de kans erg groot dat je in loondienst meer dan een ton per jaar verdient. Bij elk beroep kan je doorklikken voor actuele vacatures en passende opleidingen.

100K beroepen

1. Medisch specialist

Een medisch specialist word je niet zomaar. Maar ben je eenmaal een cardioloog, chirurg of een ander soort medisch specialist, dan is een salaris van meer dan €100.000 per jaar heel normaal.

 

2. Advocaat en jurist

Een ervaren advocaat bij een groot advocatenkantoren of met een eigen succesvolle praktijk kan veel geld verdienen. Dit geldt overigens ook voor andere juristen. Zoals een notaris.

 

3. Ingenieur en programmeur

Heb je een technische achtergrond? Dan heb je de banen voor het uitkiezen. En als ingenieur met een hbo of wo-opleiding is de kans op baan met een salaris van een ton of meer erg groot. Dit geldt ook voor veelgevraagde programmeurs. Vooral een ervaren backend-developer kan erg veel geld verdienen. 

 

4. IT- en technische manager

Als IT-manager of directeur met uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van het managen van IT-projecten kan je een hoog salaris eisen. Dit geldt ook voor technische managers die een achtergrond als ingenieur hebben.

 

5. Financiële professional

Een financiële professional heeft verstand van geld. Je kan als financieel directeur (CFO) verantwoordelijk zijn voor de financiën van een organisatie. Maar je kan ook als accountant toezicht houden of als financieel adviseur anderen (organisaties/particulieren) helpen meer geld over te houden. En als je hier goed in bent, kan je veel geld verdienen.

 

6. Topmanager

Als je leidinggeeft aan middelgrote tot grote organisaties, verdien je normaal gesproken een goed salaris. Denk aan een beroep als CEO of algemeen directeur.

 

7. Consultant

Ervaren consultants kunnen veel geld verdienen. Zeker als ze kunnen aantonen dat organisaties veel voordeel hebben gehad aan hun advies. Als consultant kan je vooral veel geld verdienen als je anderen kan helpen op het gebied van IT, financiën, strategie en management. Benieuwd wat voor consultants er allemaal zijn? Bekijk dan het overzicht op soorten consultants.

 

8. Hoge baan in de publieke sector

In de publieke sector, overheid en semioverheid, zijn er ook genoeg functies waarmee je meer dan €100.000 per jaar kan verdienen. Denk aan leidinggevenden, hoge ambtenaren en politieke leiders. Zoals een rector, burgemeester, hoogleraar, lid Raad van Toezicht of ziekenhuisdirecteur.

 

9. Piloot en luchtverkeersleider

Piloot of luchtverkeersleider word je niet zomaar. De toelatingseisen zijn streng. Dit zorgt ervoor dat piloten over het algemeen goed betaald worden. Ook luchtverkeersleiders verdienen bovengemiddeld veel. 

 

10. Sales- en marketingmanager

Goede en ervaren salesmanagers kunnen ervoor zorgen dat ondernemingen met dezelfde diensten en producten veel meer geld verdienen. Een salesmanager of commercieel directeur creëert extra inkomsten waarmee zijn of haar salaris makkelijk betaalt kan worden. Dit geldt ook voor andere functies die zorgen voor extra omzet. Zoals een accountmanager, marketingmanager en recruiter.

 

Hoe zorg ik ervoor dat ik meer dan 100.000 euro per jaar ga verdienen?

Is het voor jou belangrijk dat je veel geld verdient? Dan is rijk woorden een van je drijfveren. Wellicht is een van bovenstaande beroepen een mogelijkheid. Maar niet iedereen heeft de juiste opleiding gedaan of kan nog een opleiding volgen om bijvoorbeeld een piloot of arts te worden. En er zijn nog meer beroepen waarmee je veel geld kan verdienen. Maar hiervoor moet je over het algemeen wel een hbo-opleiding of universitaire studie hebben gevolgd. Of je moet doorgroeien tot topmanager. Bij sommige werkgevers kijken ze voor dit soort functies vooral naar je prestaties en minder naar je opleiding. Je kan ook rijk worden door een onderneming te starten of mede-eigenaar te worden van een onderneming. Wil je weten over welke ondernemersvaardigheden je beschikt? Doe dan de ondernemerstest.