Wat verdient een ...?

Hoeveel kan je verdienen met welk werk?

Hieronder staan veelgevraagde beroepen. Dat zijn beroepen met veel vacatures. Achter elk beroep staat het gemiddeld jaarsalaris dat er in vacatures wordt aangeboden. De getoonde inkomens zijn bruto jaarsalarissen en zijn gebaseerd op een 40-urige werkweek. Bij elk beroep kan je direct doorklikken voor nog meer salarisinfo, maar ook voor passende opleidingen en actuele vacatures.

Bij sommige beroepen kan je overigens aanzienlijk meer verdienen dan het aangegeven salaris. Bijvoorbeeld als gevolg van winstdelingen of provisie (prestatieloon). Ook een leaseauto of laptop van de zaak zorgen ervoor dat je eigenlijk meer verdient dan je loonstrookje aangeeft. Dit geldt vooral voor beroepen in de verkoop en zakelijke dienstverlening. Realiseer je bovendien dat getoonde salarissen hieronder een gemiddelde zijn. Mensen met veel werkervaring zullen over het algemeen meer verdienen.

salarissen van beroepen

Hoeveel verdient een ...?

Wil je weten met welke beroepen uit bovenstaande lijst je het meeste verdient? Voor jou hebben we de beroepen met hoogste jaarsalaris op een rij gezet. Bekijk de lijst met 30 bestbetaalde beroepen van Nederland.

Hoeveel verdien je in andere beroepen?

Staat jouw beroep niet bovenstaande lijst? Gebruik dan de beroepenzoeker. Hiermee kan je jouw beroep vinden in onze uitgebreide database met veelvoorkomende beroepen. Bij elk beroep wordt het jaarsalaris getoond dat op dit moment in vacatures wordt aangeboden.

BEROEPENZOEKER

 

Hoe ontdek je wat je kan verdienen met een bepaald beroep?

Hoe onderzoek je wat je met een bepaald beroep kan verdienen? Vroeger gebruikte men hiervoor enquêtes. Dit is echter een tijdrovende en dure klus. Bovendien kunnen de data hiervan snel verouderen. Bijvoorbeeld door inflatie waardoor werknemers meer loon eisen en krijgen. Maar ook verdwijnen er beroepen en komen er nieuwe beroepen bij. Door te kijken naar het aangeboden salaris in vacatures krijg je een actueel beeld van de beroepen waar nu vraag naar is. In bovenstaande lijst is er bovendien gekeken naar de aangeboden salarissen over een langere periode en zijn deze gemiddeld. Zodat je geen rare uitschieters naar boven of onder hebt. Wel is het zo dat in vacatures de aangeboden salarissen over het algemeen wat lager zijn. Dit heeft twee redenen. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Iemand met 10 of 20 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan iemand die de net afgestudeerd is. Daarnaast zullen veel werkgevers niet meteen het maximaal mogelijk salaris in een vacature zetten.